mandag 12. juli 2010

Sommerteater ute i det fri

På fredag var familien så heldige å bli invitert på førpremieren til familieforestillingen "Stubbefolket" i Strømsfoss i Aremark i Østfold. Midt oppe i all oppussingen tok vi oss tid til en liten fridag. Om dere ikke har hørt om stubbefolket før, så får dere anledning til å bli bedre kjent med dette folket på Barne TV (NRK-Super) i august måned. En helt splitter ny TV serie for barn er laget - her i familien gleder vi oss allerede!


Det var en herlig forestilling! Historien var spennende, karakterene var artige, musikken var god, og på toppen av det hele - været var strålende! Teaterstykket inneholdt en passe porsjon med gode verdier, mystikk, trolldom og røveri. Minstemann i familien levde seg helt inn i fortellingen, og har sett stubbefolk både her og der i etterkant. Han ble nok spesielt fasinert av den vise mannen, og hans trolldomsevner. At barna lever seg inn i rollene etterpå må jo være et godt tegn på at teaterstykket er fengende!

Bor dere, eller ferierer dere, i Østfold anbefaler jeg på det varmeste denne familieforestillingen. I dette skog og landbruksområdet finnes dessuten mange flotte badevann, og en vakker kanal med slusebåter. Fine aktiviteter å kombinere med teaterbesøk i Strømsfoss. Du trenger heller ikke bekymre deg for mat. På Strømsfoss serveres masser av god mat - naturlig mat selvfølgelig. Det vil også være utsalg av varer som saft, syltetøy, honning, tørket sopp, hjemmelaget drops, kaker, lefser og brød med mere - produkter som er levert av bønder i Østfold regionen. Vår økologiske solbærsaft, fra gården vår i Skjeberg, kan du også få kjøpt her. For anledningen kledd med en stubbefolk etikett hvor det står "Stubbestinas naturskatter". Jeg må jo benytte anledningen til å reklamere litt for den gode saften vi produserer...

Ble du nysgjerrig på stubbefolket nå? Du kan lese mer om urmyten, stubbefolket og alle karakterskikkelsene, samt informasjon om sommerteateret, TV serien, og om arrangører og samarbeidspartnere, på deres fine hjemmeside her.

Her er Tvelugg - en av hovedrolle karakterene.


Litt kan jeg vel røpe, og siterer fra deres egen side.
"Stubbefolket er et folk som lever i naturen, og forvalter og driver denne etter dyp økologiske prinsipper og filosofi. De lever av det naturen gir på en tradisjonsrik måte. De er fulle av undring over alt som skjer og kan godt stoppe arbeidet med det de driver med for å studere et lite kryp eller insekt fordi dette gir innsikt, forståelse, respekt og dermed samhørighet med naturen og alt som er av liv. De har det ikke travelt for de mener at de i utgangspunktet ikke skal noe sted, men at de er akkurat der de er nå, og at det er noe av meningen med det hele".

Noe som alle stubbefolkene har til felles er den grønne, spisse lua. Fasongen og høyden på lua varierer alt ettersom hvor ung eller gammel eieren er, og etter hva slags yrke eieren har. Blandt stubbefolket finnes det også noen late og arbeidskye røvere, og luene deres blir etterhvert grå og sorte. I stubbefolkets verden lever både eventyrene og mytologien. Her kan man visstnok støte på tusser og troll, hekser og feer, og til og med noen underjoridske skapninger...


Gjør oppmerksom på at alle bildene i dette innlegget er lånt, med tillatelse, fra stubbefolket sin hjemmeside.

Sommerhilsen
fra Anna

1 kommentar:

 1. Hei :)

  Dette hørtes jo veldig spennende ut. Foreløpig har jeg en gutt som kun vil se Pusur, Star wars og Ben 10, og en gutt som ikke syntes tv'en er noe særlig interessant enda.. men jeg hadde ikke hatt noe i mot å sette på litt mer koselig underholdning, slik som dette hørtes ut :-)

  Tusen takk for kommentar på bloggen min. Jeg har ikke fått noe mail, derfor svarere jeg her i stedet. Det var jo bare utrolig koselig å være så heldig å vinne. Smiler STORT! Og gaven passer meg midt i blinken, skal til varmere strøk i slutten av august, så da skal den være med, definitivt :) Har hørt veldig mye positivt om butikken deres, men har enda ikke handlet noe. Tar meg en tur innom, kanskje jeg blir noen flotte ting rikere :-)

  Adressen min er forresten:
  Ida Mikalsen
  Haukedalen 116
  5121 Ulset

  Tusen takk for at dere er så gavmilde, og tusen takk for den flotte gaven!

  Ønsker dere en herlig sommer videre!
  Klem fra Ida

  SvarSlett