søndag 18. juli 2010

Ferie - en saga blott

Nå begynner både jeg, og resten av familien, å bli passe lei av sagflis, sparkel og maling. Vi jobber og jobber, og enda er det mye som gjenstår. Ferie - virker som en saga blott denne sommeren. Kun noen småturer på stranden er det vi har fått til. Selv ikke båten har vi fått brukt slik vi ønsker - til tross for at skjærgården ligger og venter rett utenfor døren vår. Nei, her arbeides det for fullt - MÅ bli ferdig til skolestart! Vi får håpe på varme og gode sensommerdager i august, og trøster oss med at ferien får vi heller ha til gode. Ferie er noe vi er gode på i denne familien, og etter denne sommeren tror jeg virkelig vi trenger en også!

Kom over noen gamle bilder. Dette er fra en sommerferie på Kanariøyene for nøyaktig to år tilbake.


Her har vi alle fire barna samlet på et brett. Mimrer og leeengter til sol, sjø, sand og FERIE!

Kanariøyene er nok et sted de fleste velger vinterstid, men Kanariøyene er faktisk et helt perfekt reisemål for småbarnsfamilier også om sommeren. Masse sol samtidig som man slipper heten man gjerne opplever rundt Middelhavet på denne tiden av året. På Kanariøyene får man den friske Atlanterhavsbrisen som gjør klimaet veldig behagelig. Sterk sol i kombinasjon med intens hete kan fort bli slitsomt for de små - i hvert fall når de ikke er vant til det.

Vi har bare gode erfaringer fra våre reiser med barna - både til nære og fjerne reisemål.

Skal du ut å reise med barn for første gang, og trenger praktiske råd? Her er noen gode linker du kan titte på:

SAS - Reiser med barn
Husk at alle flyselskaper har egne regler. Du må derfor sjekke direkte med det selskapet du skal fly med. Uansett, synes denne siden til SAS er informativ og fin, og den belyser en del spørsmål som måtte komme.

Reiseklinikken - Gravide og barn på reise
Nyttige reiseråd vedrørende helse og vaksinasjon.

I tillegg finner du en rekke artikler inne på http://www.klikk.no/ om dette emnet. Her er det bare å søke seg frem.

God ferie - til alle heldige som skal ut på tur!

Hilsen Anna

1 kommentar: