onsdag 21. juli 2010

Det er sesong for blåbær

Vi er så heldige å bo i nærheten av en blåbærskog. Ungene og jeg har tatt oss noen småturer nesten hver dag i godt over en uke nå. Og vi har plukket bær - massevis av blåbær! Det meste har gått rett ned i magen, men vi har da fått med oss noen kopper hjem i ny og ne. Siden det er full opp pussing på gang i heimen, og vi for øyeblikket er helt uten kjøkken, blir det så som så med matlagingen. Blåbærene blir derfor kun servert med melk, eller spist som de er.

Det smaker jo bare kjempegodt!

Dette skogsbæret er dessuten supersunt! Blåbæret er svært rikt på antioksidanter. De inneholder C-vitamin, garvestoffer, fruktsyrer, flavoner, karotin, jern og magnesium. I fokemedisinen har blåbær vært kjent for å stanse diare, og blitt brukt i forbindelse med diabetes. Nyere forskning viser også at blåbæret kan motvirke både kreft- og hjertesykdom, skjerpe nattsynet, og ha gunstig innvirkning på hukommelse, demens og aldring.

I dag har farmor vært på besøk, og hun tok med seg hele ungeflokken på bærtur. Etter noen timer kom de hjem - blide, fornøyde og blå rundt truten. Det ble plukket så det monnet, og i tillegg til blåbærene ble det et spann med bringebær. Mon tro hva farmor tryller frem av det som ble sanket inn?

Her er noen forslag på enkel mat med blåbær som barna pleier å like:

Muffins - litt blåbær i røren gjør susen!

Pannekaker med blåbær og sukker - hvem er ikke glad i det?

Havregrøt med blåbær, og gjerne litt melk eller youghurt på toppen - både godt og nærende!

Smoothie med blåbær - NAM, sunn drikke som glir rett ned!

Heldige er vi som har slike velsmakende, og helsebringende naturskatter rundt oss. De er til og med helt gratis! Dessuten er skogsturer med bærplukking en hyggelig sommeraktivitet for hele familien! Det gir en slik god sommerfølelse...

Hilsen fra Anna

3 kommentarer:

 1. Åhh,dette fristet veldig;)
  Vi må nok vente litt,for blåbærene er ikke modne her ennå!
  Går det fremover med oppussingen?;)

  Ha en fin kveld.
  Sommerklem til deg.

  SvarSlett
 2. Åh, det hørtes godt ut med blåbær. Jeg vil også ha det i nærheten ;)

  SvarSlett
 3. Til Christina,
  ja, det går fremover med oppussingen, men her er det mye å ta fatt på i tiden fremover. Stedet gården ligger på er en perle, men bygningene var/er i en bedrøvelig stand. Huset vi bor i er nå total renovert på utsiden, og vi holder nå på med å gjøre det fint på innsiden.
  Hilsen Anna

  SvarSlett