fredag 4. juni 2010

Verdens Miljøverndag

I morgen, 05. juni, er det igjen duket for Verdens Miljøverndag.


Verdens Miljøverndag ble stiftet i 1972, for å øke folks bevissthet rundt miljøspørsmål. 05. juni ble valgt som dag, fordi dette var datoen som FN startet sin aller første konferanse om miljøvern på - året var 1972. Siden har verden, og FN, viet denne dagen til å gi oppmerksomhet rundt nettopp miljøet. På det internasjonale språket kalles dagen "World Environment Day", og temaet i år er: "Many species - one planet - one future".

I Oslo markeres denne dagen med en rekke arrangement som varer fra 2. juni til 8. juni, men med 05. juni som den store dagen. Og mangfoldet er hva arrangørene, Oslo Kommune og Grønn Hverdag, forsøker å vise oss. Det vil bli mange forskjellige happenings rundt omkring i byen. Program er utlyst i blandt annet aviser, og om du ikke allerede har lest om festivalen, så kan du gjøre det på Grønn Hverdag her. Liknende arrangement finnes i flere av de store byene i landet.

Verdt å nevne er at barna får sin egen miljøfestival i Frognerparken denne dagen. Her blir det satt fokus på å gi barna kunnskap - slik at de kan forstå mer om klima og miljø utfordringene, og engasjere - slik at de igjen kan sette krav. Alt foregår i en morsom og underholdene ramme med mye musikk og kjente artister.

Selv så skal jeg tilbringe dagen på Karl Johan, eller rettere sagt som torg kone på Bondens Marked. Denne gangen vil det kun være økologiske varer på markedet, og arrangementet er en del av Miljøfestivalen. Mannen min og jeg skal selge økologisk solbærsaft fra gården vår. Saften er supergod med mye fylde og sødme, full av antioksidanter og massevis av C-vitaminer.


Det er meldt at været skal bli strålende, og det gjør sitt til å lage en fin ramme rundt festivalen. Vi gleder oss!

Hilsen Anna

1 kommentar:

  1. Dagen ble fin - været var varmt, saften leskende, kanskje noe søt for min smak, men dog ; )
    Saften smaker av gedigen substans. Minner meg om bestemors saft på høyslåtten.
    Ser frem til å se dere igjen på Månefestival og Bondens Marked i Fredrikstad.

    SvarSlett