mandag 13. september 2010

Deilig høstvær

Har nettopp kommet hjem fra en deilig spasertur i skogen med vår kjære hund Chad. For en dag! Solskinn, varme og herlige farger! Høstfargene har ikke kommet frem med all sin prakt ennå, men vi skimter mye gult og orange. Veldig godt med en slik dag etter en helg fylt med sur vind og grå himmel.

Fargene forandrer seg ute når det blir høst, og det gjør gjerne fargene på klærne også. I løpet av uken vil jeg skifte ut den sommerlige look`en i butikken med klær som passer til den kjølige årstiden.


Som nevnt tidligere er vi midt i et stort oppussingsprosjekt, og helgen har gått med til dette. Litt kos har vi også fått til. I går hadde farfar med seg et par av guttene på sopptur i skogen. De var nok litt sent ute, for hyttefolket har fått med seg det meste. Farfar vet derimot hvor soppen trives, og fant frem til noen bortgjemte plasser hvor det stod igjen noen fine kantareller. Det ble ikke så mange med hjem i kurven, men nok til å servere som litt ekstra piff til middagen. De ble stekt, og servert med godt kjøtt og økologiske poteter og grønnsaker kjøpt på Bondens Marked.


Er selv ingen soppkjenner, og synes egentlig sopp sanking er ganske skummelt. Hvert år er det noen som blir alvorlig syke av å ha fått i seg giftig sopp. Spiselig sopp kan lett forveksles med giftig sopp, men akkurat kantarellen er vel ganske særegen, og trygg å plukke? Uansett, viktig å benytte seg av lokale soppkontroller!

Ha en fortsatt fin høstdag!

Anna

2 kommentarer:

 1. Høsten er fin når fargene byttes til gult, orange og rødt. Gleder meg til det. Så heldige dere er som har en soppkjenner i familien. Soppsanking er ikke noe jeg tør å gi meg ut på nettopp av den grunn at jeg ikke er så god soppkjenner. Men jeg liker smaken!
  Takk for hyggelig hilsen.
  Ha en fin høstkveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 2. Så deilig med høsten! Absolutt min favorittårstid :-) Og nyplukket kantarell frest i pannen med smør, er veldig deilig!

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett