tirsdag 2. november 2010

by nord - inn på stabburet

by nord - where design meets nature...


Snakk om å bli uglesett! Uglepute i bomullscanvas, avlang pute i lammeskinn.


Deilige strikkede puter og pledd i merinoull pluss vakker pute med grener i bomull.

Jo mer jeg ser på disse tekstilene - jo mer liker jeg dem!!!

Familien har flyttet på landet, inn på et forfallent gårdsbruk som ikke har vært bebodd på over 10 år. Huset har fått total rehabilitering - både utvendig og innvendig. Mannen min er odelsgutt, og har kommet HJEM. Han eier dette sammen med sin mor som bor i nærmeste by, men som også har gode følelser og bånd til dette stedet - som ligger så naturskjønt til. Farmor og farfar ønsker å bruke huset som feriested. Løsningen ble at vi har skilt ut en tomt fra eiendommen som vi skal bygge nytt hus på. Alle tegninger er ferdige, og alt er godkjent og byggeklart. Vi har valgt å flytte ut på gården slike at vi kan følge hele byggeprosessen. Dessuten har vi boplikt (så det var egentlig ikke noe valg). I mellomtiden har vi flyttet inn i 2. etasje på gårdshuset. Vi kommer nok til å "lande" her en liten stund før vi går i gang med det nye huset. Målet er å stelle i stand bygningene på gården, samt uteområdet, før vi går i gang med selve husprosjektet. Vi må jo ta vare på dette stedet!

Plassen er ikke så stor for en familie på seks, og en hund attpåtil (vel, vår eldste datter går for tiden på skole i USA så det er kun fem boende hjemme nå). Alt går når vi vet at det er for en periode. "Compact living" med andre ord! Vi har derfor bestemt oss for å gjøre stabburet om til et oppholdsrom for de tre guttene våre. Der kan de ha leker, gitar, spill, TV, play stations, og alle sine tekniske dubbeditter. Arealet er på rundt 60 kvm så her bør være nok boltreplass, og også et sted hvor guttene kan ha overnattingsgjester.


Sengesettene finnes i både barne og voksen størrelser. Mon tro om minstemann tør legge seg under bjørnedyna, eller blir det litt for skummelt? Dynen med det søte ekornmotivet, som vi ser i bakgrunnen, passer kanskje bedre til ham?


Alle sengeklærne er i økotex sertifisert bomullsmateriale - det liker jeg!


Skogens konge - det jo bare storslagent da!

Stabburet beholder skallet, men det må kles innvendig samt få nye vinduer. Er godt i gang med tankeprosessen når det gjelder farger. Tenker naturtoner som hvitt, grått, blått og sort kanskje hvitt, beige, brunt og svart??? Selvsagt skal guttene få være med å bestemme litt, men det er vel alltids lov å komme med noen gode forslag...


Både sengetøy, puter, og her kjøkkenhåndklær, blir levert i forskjellige dyremotiver.


Vakre motiver fra naturen.


Stemningsfulle lys.

Synes by Nord er flott - litt rått, barskt og nordisk. Tror guttene vil like dette!

Liker du også skandinavisk design inspirert av naturen? Da bør du gå inn på http://www.bynord.dk/. Nettbutikken http://www.hviit.no/ er en forhandler i Norge som fører deres produkter.

Vennlig hilsen
fra Anna

2 kommentarer:

 1. Hei Anna! :-)
  Så spennende med husbygging og renovering. Kanskje viser du et bilde eller to etterhvert :-))

  Ha en fin kveld, her er roen senket seg! Idag var vi for siste gang på sykehuset, iallefall for denne gang. Ikke mer gips nå!!

  Godklem Jorid

  SvarSlett
 2. Jorid,
  Så godt at Thea har fjernet gipsen!
  Bare så du vet det, jeg har hentet inspirasjon vedrørende by Nord inne på bloggen din. Har riktignok sett bilder her og der fra kolleksjonen, men det var først da jeg så dette hos deg at jeg besøkte deres hjemmeside. Som du skjønner så likte jeg det jeg så! De to eldste guttene synes også dyremotivene er kjempetøffe.
  Klem fra Anna

  SvarSlett