søndag 17. oktober 2010

Søndagstur og eplepai

For en sjelden fin høst vi har hatt i år! Dagen i dag har vært nydelig med klar himmel, frisk luft og flotte høstfarger. Vi bare MÅTTE ut på tur!


Her et bilde av min lille "knuser" som myser litt i høstsolen. Luen er for øvrig den samme som vi gir bort i vår giveaway for oktober måned. Superdeilig!

Etter en fin søndagstur smakte det godt med eplekake da vi kom hjem, eller rettere sagt smuldrepai med epler. Synes i grunnen det er den beste eplekaken av alle, og sannsynligvis den aller enkleste å bake? Dessuten hører det liksom høsten til - kaker med epler...

Om du ikke har oppskrift på smuldrepai, så kan du få den her:

SMULDREPAI MED EPLER (5-6 porsjoner)


3 dl hvetemel
3/4 dl sukker
1-2 ts vaniljesukker
1/2 krm salt
100 g smør
fyll
5-6 epler
2-3 ss sukker
1 ts kanel

Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en stor bolle. Skjær smøret i terninger, og legg dem i bollen. Smuldre alt til en finkornet masse.
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i tynne båter. Bland sukker og kanel, og vend eplene godt i sukker og kanel blandingen.
Legg eplebåter, kanel og sukker i en ildfast form. Dryss smuldredeigen på toppen.
Stek paien i nedre del av ovnen på 225 grader i ca. 20-30 minutter.
Avkjøl paien litt, og server med vaniljesaus eller iskrem.
Garantert godt!

Om du velger å ha økologiske basisvarer på kjøkkenet, og bruker usprøytete epler fra hagen - ja så er det ingen sak å lage økologisk kake. Det meste av økologiske basis produkter er i dag lett å få tak i, og koster faktisk ikke så mye mer...

Høsthilsen fra Anna

2 kommentarer:

 1. Så herlig bilde :)) Hjerteknuser ja!
  Om du vil ha siste oppdatering i blogglisten din så må du fjerne Noe på Hjertet og legge til www.joridkvam.com på nytt :)

  Klem J

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde av hjerteknuseren!
  Vi har også hatt en slik herlig høst.
  Smuldrepaien med epler så knallgod ut. Takk for oppskriften!
  Ha en fortsatt fin høst
  Klem Tonje

  SvarSlett