For en sjelden fin høst vi har hatt i år! Dagen i dag har vært nydelig med klar himmel, frisk luft og flotte høstfarger. Vi bare MÅTTE ut på tur!
Her et bilde av min lille "knuser" som myser litt i høstsolen. Luen er for øvrig den samme som vi gir bort i vår giveaway for oktober måned. Superdeilig!
Etter en fin søndagstur smakte det godt med eplekake da vi kom hjem, eller rettere sagt smuldrepai med epler. Synes i grunnen det er den beste eplekaken av alle, og sannsynligvis den aller enkleste å bake? Dessuten hører det liksom høsten til - kaker med epler...
Om du ikke har oppskrift på smuldrepai, så kan du få den her:
SMULDREPAI MED EPLER (5-6 porsjoner)
3 dl hvetemel
3/4 dl sukker
1-2 ts vaniljesukker
1/2 krm salt
100 g smør
fyll
5-6 epler
2-3 ss sukker
1 ts kanel
Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en stor bolle. Skjær smøret i terninger, og legg dem i bollen. Smuldre alt til en finkornet masse.
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i tynne båter. Bland sukker og kanel, og vend eplene godt i sukker og kanel blandingen.
Legg eplebåter, kanel og sukker i en ildfast form. Dryss smuldredeigen på toppen.
Stek paien i nedre del av ovnen på 225 grader i ca. 20-30 minutter.
Avkjøl paien litt, og server med vaniljesaus eller iskrem.
Garantert godt!
Om du velger å ha økologiske basisvarer på kjøkkenet, og bruker usprøytete epler fra hagen - ja så er det ingen sak å lage økologisk kake. Det meste av økologiske basis produkter er i dag lett å få tak i, og koster faktisk ikke så mye mer...
Høsthilsen fra Anna
Christmas 2024 at Galeries Lafayette – Get “LIT” this Holiday Season
for 6 dager siden
Så herlig bilde :)) Hjerteknuser ja!
SvarSlettOm du vil ha siste oppdatering i blogglisten din så må du fjerne Noe på Hjertet og legge til www.joridkvam.com på nytt :)
Klem J
Nydelig bilde av hjerteknuseren!
SvarSlettVi har også hatt en slik herlig høst.
Smuldrepaien med epler så knallgod ut. Takk for oppskriften!
Ha en fortsatt fin høst
Klem Tonje