søndag 3. oktober 2010

Matstreif 2010

Årets store matfestival er nå over. Torsdag, fredag og lørdag var det duket for Matstreif 2010 på Rådhusplassen i Oslo. Ordtaket "bønder i byen" passet bokstavelig talt veldig godt disse dagene. På Matstreif finner du råvarer og produsenter fra hele landet. Bondens Marked stilte denne gangen opp med over nitti småskalaprodusenter, og det var en egen gate med ti små og store fiskeprodusenter. I alt fantes det tusenvis av produkter.


I løpet av festivaldagene ble det arrangert flere spennende kurs som nedskjæring av lam, syltekurs, soppkurs og sushikurs for å nevne noen. Det ble kokkelert, smakt og ikke minst handlet... Mange dyktige og kjente kokkefjes tryllet frem de lekreste smakebiter av råvarene. Veldig inspirerende å se, lukte og smake - både for besøkende, og for oss utstillere.

Ja, vi var der med den økologiske saften fra gården vår. Kjempeartig å delta på dette! Ikke en flaske ble med hjem igjen. Med andre ord; svært velykket for vår del! Det var forresten mange andre økologiske produsenter representert der. Mitt inntrykk er at flere og flere setter pris på økologisk mat. Både med tanke på helse og miljø, men også pågrunn av den gode smaken. Tror også mange synes det er hyggelig å handle direkte fra produsenten - man får informasjon om produktet, og kanskje ligger det en artig historie bak konseptet...? Tror dessuten mange setter pris på lokal mat, kortreist mat og ikke minst mat med tradisjon her i Norge.

Det er rett og slett gøy med marked og liv i byen!

Hilsen Anna

Kilde: Bildet er lånt fra Innovasjon Norge

1 kommentar:

  1. Så herlig å høre at dere har hatt det flott på matmesse :-))

    Håper du har en fin kveld!
    Klem J

    SvarSlett