søndag 10. oktober 2010

Er du litt "rosa" denne måneden?

Kreft kan ramme oss alle! Enten kjenner vi noen med kreft, eller har opplevd denne sykdommen i vår nærmeste familie.

I dag er fremtidsutsiktene ganske gode for mange av de som får kreft, men det er altfor mange som ikke blir friske... Kreft er ofte en brutal sykdom - både for den som blir rammet, og for familie og venner som står den syke nær. Ved å gi penger eller støtte opp om kreftsaken, er vi med på å hjelpe og gi enda flere muligheten til å bli friske.

Denne måneden handler det om kvinner og bryskreft, og den flotte "Rosa Sløyfe" aksjonen. Du kan lese mer om aksjonen her! Om du ikke allerede har gått til innkjøp av en rosa sløyfe, så kan du gjøre det i deres nettbutikk her! Der finnes det forskjellige sløyfer, smykker, klær og penner som kan kjøpes til inntekt for denne gode saken. Alt i rosa selfølgelig!


Jeg falt for denne håndlagede perlesløyfen laget av Zulukvinner i Sør-Afrika. 50 kvinner har bidratt med å lage sløyfene i løpet av sommeren 2010. Kvinnene som er med i prosjektet er nesten uten unntak enker, fordi mennene deres er døde av aids. Ved å kjøpe denne sløyfen støtter man ikke bare brystkreftsaken, man hjelper Zulukvinner til å kunne forsørge sine familier. Ikke nok med det - 10% av pengene som samles inn i årets Rosa sløyfe aksjon skal gis til et brystkreftprosjekt i Peru. Der er brystkreftdødeligheten nesten dobbelt så høy som i Norge. Det er skuespillerinnen Mari Maurstad som er initiativtakeren bak perlesløyfen som koster kr. 110,-, og har et opplag på 10.000. Mari Maurstad er en av ambassadørene i Rosa Sløyfe aksjonen, og du kan lese mer om den fine historien bak disse sløyfene her!

Du kan selvsagt også velge å gi pengegaver direkte til Rosa Sløyfe aksjonen, eller hvorfor ikke bli med i denne flotte penge innsamlingen som Jorid i bloggen "Noe på hjertet" har startet? Mulighetene til å bidra er mange.

Det er ikke for sent å bli litt "rosa" denne måneden, men absolutt på tide om du ikke allerede har blitt det. Aksjonen varer hele oktober!

Klem fra Anna

1 kommentar:

  1. Flott og viktig innlegg:)Skal blogge om det seinere jeg også:)

    Ønsker deg en fin dag:)
    Klem fra
    Lotta

    SvarSlett