fredag 24. september 2010

Glad i sushi

Er du glad i sushi? Her i familien har det blitt den nye kosematen. Mann og unger er helt ville etter denne japanske, tradisjonsrike retten. Kun mor synes denne maten er litt "fremmed" i smaken. Dette er en matkunst ikke jeg tør begi meg ut på. Vi kjøper ferdige brett i butikken. Her hvor vi bor er det leveringer på torsdager så da blir gjerne sushi fredagsmat hos oss. Den bør jo være så fersk som mulig pluss brettene med ferdiglaget sushi er populære, og blir raskt solgt ut. De siste årene har det også dukket opp en rekke, gode sushi restauranter som er verdt å besøke.


Er du gravid og liker sushi? Tidligere var rå fisk på NEI listen for gravide. Ernæringsfysiologer har lenge hevdet at myndighetenes kostholdsråd er utgått på dato. Det er derfor utarbeidet nye retningslinjer for hva gravide kan og ikke kan spise. Les mer her på Matportalen!


Vi kunne nylig lese om en glad melding til alle gravide som elsker sushi. I henhold til de nye rådene man finner på Matportalen er sushi nå på JA listen for gravide. Man skal riktignok unngå visse fiskeslag som for ekempel tunfisk. Ellers gjelder de samme retningslinjer som for befolkningen forøvrig. All fisk som skal spises rå bør fryses ved -20 grader i minst 24 timer, for å ta knekken på eventuelle parasitter.

Enjoy sushi! (til alle som liker det...)

Anna

Kilde: Klikk.no

1 kommentar:

  1. Jeg har aldri smakt sushi, men elsker alt som har med fisk å gjøre så må få kjøpt oss noe slik vi å prøve! :-))

    God helg til deg Anna! Idag er TM til farmor og jeg slapper av, så mye som skulle vært gjort .. Men det får vente!

    Klem J

    SvarSlett