torsdag 27. mai 2010

Økobaby - en grønn start på livet


Siden vi er litt i det "grønne" lune idag, passer det fint med en liten omtale av Økobaby boken.

Mange nybakte foreldre ønsker å gi barnet sitt en grønn start på livet. Når du velger miljøvennlige produkter og rutiner i barnets første leveår, kommer det babyen din til gode på flere måter: Du skåner barnet for en rekke helse- og miljøskadelige stoffer, og du gir det vaner som det tar med seg senere i livet. Dagens økobabyer er morgendagens miljøbevisste forbrukere!

I denne boken har forfatterne samlet tips og råd som gjør det litt enklere å innarbeide miljøvennlige vaner til beste for barnet - og miljøet.

Boken, som også inneholder en mengde nyttige nettadresser, er utgitt i samarbeid med Grønn Hverdag, som er forfatternes arbeidsplass. Nina Bugge er informasjonsleder, og Brita Haneberg er miljørådgiver.

Økobaby kan kjøpes hos 4children til kr. 249,-.

I boken står det blandt annet følgende:
"Når du kjøper nye klær, se etter klær av god kvalitet som kan gå i arv, og velg klær i økologisk bomull, ull, ull/silke eller bambus.

Her et sitat fra boken:
Fakta om tekstilproduksjon
"Tekstilprodusenter bruker enorme mengder sprøytemidler og skadelige kjemikalier i forbindelse med fiberproduksjon, bleking, farging og etterbehandling. Dette har alvorlige konsekvenser for helse og miljø. Bleking av tekstiler foregår ofte med klor, og fargestoffene kan inneholde tungmetaller som kobber og krom. Fargestoffene kan også være allergifremkallende, eller ha kreftfremkallende eller reproduksjonsskadende effekt. Under spinning, veving og vasking av tekstilene blir ofte tungt nedbrytbare kjemikalier brukt for å lette arbeidet. Utslippene går ikke alltid via renseanlegg, men havner i miljøet."

Økologiske klær er slett ikke ensbetydende med kjedelige klær. Bare se selv! Her er bilder av bomullsklær fra Serendipity som både er er økologisk og fair trade sertifisert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar