Jeg har to bøker på kjøkkenet som jeg ønsker å anbefale videre.
Den ene heter "E-nummer i maten - Boka for deg som vil vite hva du spiser", og er skrevet av Tron Soot-Ryen.
Den andre heter "Den store E-nummer boken - Vit hva du spiser!", og er skrevet av Øivind Brekke og Hilde Thorstensen Brekke.
Boktitlene er ganske like i ordlyden, og handler om det samme. Formidlet på forskjellig vis, men begge bøkene/oppslagsverkene er gode og informative.
Bøkene mine er innkjøpt for flere år siden. Den førstnevnte er utgitt i 2001, og den andre i 2005. Det finnes antakelig nyere utgaver, og andre alternative bøker som omhandler det samme. Hensikten med disse bøkene er å formidle kunnskap om E-numrene til den vanlige forbruker, slik at man blir bevisst på hva man bør sortere bort fra innkjøpslisten for dagligvarer.
Lurer du på hva alle E-stoffene betyr, hva de gjør med maten vår og ikke minst helsen vår? Det gjorde jeg, og disse bøkene har gitt meg mange AHA-opplevelser. Om du er opptatt av mat og helse, og ønsker å vite mer om tilsetningsstoffer i maten, er dette ganske interessant lesing.
Hilsen Anna
Christmas 2024 at Galeries Lafayette – Get “LIT” this Holiday Season
for én uke siden
Takk for tipset. Denne boka skal jeg prøve å få lånt på biblioteket (eller kanskje like greit å kjøpe den). Prøver mer og mer å lage mat fra grunnen av for å hindre det at vi får i oss produkter som dette (og laktose). Greit å lese hva de forskjellige e-stoffene er.
SvarSlettKlem