mandag 23. mai 2011

E-nummer i maten

Jeg har to bøker på kjøkkenet som jeg ønsker å anbefale videre.

Den ene heter "E-nummer i maten - Boka for deg som vil vite hva du spiser", og er skrevet av Tron Soot-Ryen.

Den andre heter "Den store E-nummer boken - Vit hva du spiser!", og er skrevet av Øivind Brekke og Hilde Thorstensen Brekke.

Boktitlene er ganske like i ordlyden, og handler om det samme. Formidlet på forskjellig vis, men begge bøkene/oppslagsverkene er gode og informative.


Bøkene mine er innkjøpt for flere år siden. Den førstnevnte er utgitt i 2001, og den andre i 2005. Det finnes antakelig nyere utgaver, og andre alternative bøker som omhandler det samme. Hensikten med disse bøkene er å formidle kunnskap om E-numrene til den vanlige forbruker, slik at man blir bevisst på hva man bør sortere bort fra innkjøpslisten for dagligvarer.

Lurer du på hva alle E-stoffene betyr, hva de gjør med maten vår og ikke minst helsen vår? Det gjorde jeg, og disse bøkene har gitt meg mange AHA-opplevelser. Om du er opptatt av mat og helse, og ønsker å vite mer om tilsetningsstoffer i maten, er dette ganske interessant lesing.

Hilsen Anna

1 kommentar:

  1. Takk for tipset. Denne boka skal jeg prøve å få lånt på biblioteket (eller kanskje like greit å kjøpe den). Prøver mer og mer å lage mat fra grunnen av for å hindre det at vi får i oss produkter som dette (og laktose). Greit å lese hva de forskjellige e-stoffene er.

    Klem

    SvarSlett