torsdag 30. september 2010

Giveaway - koffert med pleieprodukter

Da har vi kåret vinneren av vår "giveaway" for september måned! Den heldige ble Tonje fra den flotte bloggen "Dagdrømmeren". Tonje er flink med ord, og skriver så fint om hverdagslige ting.


Denne måneden var temaet "bath & body", og vi gir i den anledning bort en koffert med økologiske pleieprodukter fra tomtomBaby. Serien består av særdeles milde og skånsomme produkter - helt frie for "fy" stoffer. Noen av produktene dufter en anelse av ekte vanilje, men bare bitte litt. Gode produkter som jeg varmt kan anbefale å bruke til både baby og barn!

I kofferten ligger to deilige tomtomBaby produkter - en vaskegel og en bodylotion. Les gjerne mer om tomtom produktene her!


Gratulerer til Tonje!

Og til dere som ikke hadde hellet med dere, sier jeg følgende: "Det kommer flere sjanser til å vinne produkter, som vi ønsker å sette fokus på, i månedene fremover. Neste giveaway kommer allerede i midten av oktober."

God kveld!
Anna

tirsdag 28. september 2010

Sofa for lekne mennesker

Vi har flyttet inn i nytt, gammelt hus, og i den forbindelse har jeg sett meg litt rundt etter en ny sofa. Egentlig har vi allerede bestemt oss for å bruke det vi har fra før, men det er da lov å titte litt... Ønsker meg veeeldig en ny sofa i et nøytralt naturmateriale - helst i et slitesterkt ullstoff.

I min leten etter den riktige sofaen kom jeg over denne herligheten. Det er riktignok en mer klassisk sofa jeg er ute etter, men jeg kan da like denne saken også. Akk, den som hadde hatt et stort ekstra oppholds- og lekerom til disposisjon...

Sofaen leveres i moduler, og kan settes sammen på forskjellige måter.



Denne sofaen heter Lava og kommer fra COR. Du finner den hos vikadecorum.no.

Hilsen Anna

søndag 26. september 2010

4children på Facebook

De fleste av våre kunder er aktive brukere av nettet. Og noen av kundene blir man godt kjent med. En slik person er Jorid som mange kjenner fra bloggen "Noe på hjertet". Til å begynne med var det et vanlig kundeforhold, men etterhvert har det utviklet seg til et tettere samarbeid. Da Jorid tilbød seg å lage en facebook side, til bloggen og butikken 4children, var det ikke nei i vår munn.


TUSEN TAKK TIL JORID, FOR FANTASTISK FLOTT HJELP!

... og takk til alle dere som har blitt med på å feire oppstarten av facebook siden - både ved å følge, og å delta på vår giveaway der.

DU KAN VINNE GAVEKORT PÅLYDENDE KR. 500,-

For å bli med trykker man "liker", og inviterer andre venner til å bli med. Du finner facebook linken i høyre kolonne.

Glem heller ikke vår giveaway her på bloggen, der premien er deilige, økologiske tomtomBaby pleieprodukter til en verdi av kr. 514,-!

God søndags kveld!

Anna

fredag 24. september 2010

Glad i sushi

Er du glad i sushi? Her i familien har det blitt den nye kosematen. Mann og unger er helt ville etter denne japanske, tradisjonsrike retten. Kun mor synes denne maten er litt "fremmed" i smaken. Dette er en matkunst ikke jeg tør begi meg ut på. Vi kjøper ferdige brett i butikken. Her hvor vi bor er det leveringer på torsdager så da blir gjerne sushi fredagsmat hos oss. Den bør jo være så fersk som mulig pluss brettene med ferdiglaget sushi er populære, og blir raskt solgt ut. De siste årene har det også dukket opp en rekke, gode sushi restauranter som er verdt å besøke.


Er du gravid og liker sushi? Tidligere var rå fisk på NEI listen for gravide. Ernæringsfysiologer har lenge hevdet at myndighetenes kostholdsråd er utgått på dato. Det er derfor utarbeidet nye retningslinjer for hva gravide kan og ikke kan spise. Les mer her på Matportalen!


Vi kunne nylig lese om en glad melding til alle gravide som elsker sushi. I henhold til de nye rådene man finner på Matportalen er sushi nå på JA listen for gravide. Man skal riktignok unngå visse fiskeslag som for ekempel tunfisk. Ellers gjelder de samme retningslinjer som for befolkningen forøvrig. All fisk som skal spises rå bør fryses ved -20 grader i minst 24 timer, for å ta knekken på eventuelle parasitter.

Enjoy sushi! (til alle som liker det...)

Anna

Kilde: Klikk.no

tirsdag 21. september 2010

Giveaway - september

Det er duket for nok en giveaway her hos oss. Forrige måned loddet vi ut kroppspleie produkter til mor. Denne måneden blir det kroppspleie til baby og barn.


tomtomBaby er en eksklusiv pleieserie til baby og barn. Serien er økologisk, basert på rene råvarer av høy kvalitet. Dette er kontrollert naturkosmetikk etter de strenge kriteriene til BDIH. Produktene kommer fra Tyskland, og er produsert av Tomvital.

Serien er anbefalt av GRØNN HVERDAG!

Les gjerne mer om produktene her!


Premien består av en grønn tomtom koffert som vi fyller med to deilige tomtom produkter:

tomtomBaby bath gel 200 ml Verdi kr. 182,-
Med denne milde vaskegeleen kan du skånsomt vaske barnets hud og hår.

tomtomBaby body lotion 200 ml Verdi kr. 182,-
Denne silkemyke kremen beskytter og pleier barnets sensitive hud.

Verdi på koffert uten innhold er kr. 150,-
Total verdi på premien blir derfor kr. 514,-

Ønsker du å bli med i trekningen av en flott "bath & body" koffert får du 1 lodd ved å legge igjen en kommentar under innlegget. Du får ytterligere 1 lodd om du velger å følge bloggen. Vi blir dessuten ekstra glade om du anbefaler giveawayen videre! Trekning i slutten av september.

Besøk gjerne vår flunkende nye Facebook side - se høyre kolonne!

Hilsen Anna

mandag 20. september 2010

Ullklær til større barn

Vi har også ullklær til større barn (opptil 6 år). Denne serien er i ubehandlet ull, og kommer fra Selana. Deilige plagg som er akkurat passe tykke! Herlige å ha på seg inndendørs, men også supre under vind- og regndressen nå utover høsten. Kan gjerne brukes rett på kroppen - klør ikke!


Dette settet har vi i farge kombinasjonene lyseblå/marine og rubindrød/orange.

Anna

Røde ullklær

Etter røde bær følger vi opp med røde klær. Viser frem et babysett i myk og god ubehandlet ull fra Selana. Klærne er søte og nostalgiske! Deilig å pakke de små inn i rene klær som er helt frie for uheldige kjemikalier, fargestoffer, møllmidler osv...



Serien har vi også i lyseblått!

Anna

Røde rognebær

På lørdag var vi igjen på plass på Bondens Marked i Fredrikstad med saften vår. Utrolig koselig med slike markeder! Ved siden av oss var det en dame som solgte all verdens herligheter på glass og krukker - alt laget av bær, frukt og urter dyrket på gården deres, og av spiselige skatter funnet ute i naturen. Slikt blir jeg litt inspirert av... På min daglige formiddagstur i skogen, med hunden vår, bestemte jeg meg for å prøve og lage noe av dette selv.

Rognebær bugner det av om dagen. Selve bærene er sure og beske i smaken, men rognebærgele smaker veldig godt til viltmiddagen. Dessuten er bærene rike på C-vitaminer. Næringsmessig kan de visstnok sammenlignes med epler. Først ut blir derfor rognebærene. Om det blir vellykket gjenstår å se, men om det gjør skal jeg vise frem både resultat og oppskrift her.


Denne vakre plansjen har jeg lånt fra wikipedia hvor jeg også fant ut følgende:
Rogn (sorbus aucuparia) eller raun er et løvtre sortert under rosefamilien. Navnet rogn kommer fra norrønt "reynir" som har sammenheng med ordet raud. Trærne vokser og trives over hele landet, men ikke i høyden.Treet kan bli opptil 100 år gammelt, og utseendet avhenger av klima og alder på treet.

Ellers har helgen gått med til burdagsfeiring av bamsefar i huset, Bondens Marked, en liten tur til huset i Asker og ikke minst til fårikålspising. Ingen høst uten minst en middag med fårikål - kjempegodt!!!

Ønsker alle en finfin høstuke!

Anna

Note! I morgen legger jeg ut nok en giveaway på bloggen! Så følge med!

torsdag 16. september 2010

Jeg vant, jeg vant...

For en tid tilbake var jeg en av ti heldige vinnere i en giveaway arrangert av den inspirerende bloggen "Grønn & Skjønn". Ingunn, som står bak bloggen, driver også nettbutikken "Green Spirit". Premien var shampoo og balsam fra den spennende, økologiske hårpleieserien Amazonia Preciosa. Gjett om jeg ble glad! Jeg har lenge hatt lyst til å prøve denne serien, og nå har jeg altså fått muligheten. I serien finnes også hårkur.


Min erfaring er som følger:
En utrolig god shampoo og balsam som gir mitt lange, glatte hår mer liv, glans og volum. Høres kanskje litt klisjeaktig ut, men denne hårserien er virkelig annerledes! Den vasker, renser og pleier på en mild og særdeles skånsom måte. Den lukter behagelig, men her er ingen typisk blomst- eller parfymeduft! Den lukter derimot friskt og godt - av eksotiske vekster, frukter og nøtter fra Amazonas. Den lukter av natur! Helt nye dufter for meg... Når man står i dusjen, og lukker øynene, så gir lukten assosiasjoner med duggfriske planter, rennende vann og grønn regnskog. Ja, det er nesten slik at man kan høre fuglekvitter og dyrelyder... Hi Hi - Fra spøk til alvor, denne hårpleieserien er unik!

Min konklusjon:
Skånsomme produkter som egner seg godt til daglig pleie av håret!
Veldig snill mot hodebunnen!
Super å bruke når håret har behov for ekstra næring og vitalitet!
Kommer garantert til å bruke disse produktene igjen!


Amazonia Preciosa er en serie med økologiske sertifiserte hårpleieprodukter.
Alle produktene inneholder preciosa oljen med sin spesielle og forføreriske duft. I tillegg er lokale brasilianske frukter og nøtter tilsatt, for å pleie hele fem ulike hårtyper. De tilfører masser av næring som behandler og gjenskaper et friskt hår, og en sunn hodebunn. Amazonia Preciosa er produsert i Brasil. Råvarene er høstet gjennom et enestående samarbeidsprosjekt, der bærekraftig utvikling og vern om naturen er vesentlige forutsetninger. Les gjerne mer om produktene her!

Hilsen Anna

onsdag 15. september 2010

Knytelue i ull

Høsten er her, og det er på tide å bytte ut den tynne luen med en varmere variant. Vi har et stort utvalg av deilige luer i ubehandlet ull til de små, Mange farger og modeller å velge blandt.


Her en god variant i grått med fin kant, og flate sømmer. Luen er fra Selana, og du finner flere her!

Høstklem
fra Anna

mandag 13. september 2010

Deilig høstvær

Har nettopp kommet hjem fra en deilig spasertur i skogen med vår kjære hund Chad. For en dag! Solskinn, varme og herlige farger! Høstfargene har ikke kommet frem med all sin prakt ennå, men vi skimter mye gult og orange. Veldig godt med en slik dag etter en helg fylt med sur vind og grå himmel.

Fargene forandrer seg ute når det blir høst, og det gjør gjerne fargene på klærne også. I løpet av uken vil jeg skifte ut den sommerlige look`en i butikken med klær som passer til den kjølige årstiden.


Som nevnt tidligere er vi midt i et stort oppussingsprosjekt, og helgen har gått med til dette. Litt kos har vi også fått til. I går hadde farfar med seg et par av guttene på sopptur i skogen. De var nok litt sent ute, for hyttefolket har fått med seg det meste. Farfar vet derimot hvor soppen trives, og fant frem til noen bortgjemte plasser hvor det stod igjen noen fine kantareller. Det ble ikke så mange med hjem i kurven, men nok til å servere som litt ekstra piff til middagen. De ble stekt, og servert med godt kjøtt og økologiske poteter og grønnsaker kjøpt på Bondens Marked.


Er selv ingen soppkjenner, og synes egentlig sopp sanking er ganske skummelt. Hvert år er det noen som blir alvorlig syke av å ha fått i seg giftig sopp. Spiselig sopp kan lett forveksles med giftig sopp, men akkurat kantarellen er vel ganske særegen, og trygg å plukke? Uansett, viktig å benytte seg av lokale soppkontroller!

Ha en fortsatt fin høstdag!

Anna

fredag 10. september 2010

Kule babyhusker i filtet ull

Jeg kom over disse herlige babyhuskene, som er laget av ullfilt, og falt pladask! Er de ikke fine? Skulle gjerne likt å forhandle disse, men det gjør jeg altså ikke. Kjenner verken kvaliteten eller funksjonaliteten, men de ser da utrolig behagelige ut. Husken har form som en bleiebukse! Hadde jeg hatt en liten baby så hadde jeg nok prøvet ut en av disse. Husken kan brukes innendørs fra 4 til 24 måneders alder, og tåler max 14 kg. Designet av Mohr Polster, og produsert i Tyskland. De koster € 99,-, og kan kjøpes hos Das Meubel her!

Fant senere ut at man også kan kjøpe direkte fra produsenten Mohr Polster her! De sender varer internasjonalt, og prisen ligger på ca. € 85,-.


Husken leveres i disse flotte og gøyale fargene.


Ønsker alle en GOD FREDAG!

Hilsen Anna

torsdag 9. september 2010

Høstnytt

Viser her frem noen lekre høstnyheter, som vi venter spent på, fra sveitsiske Selana.


Søt ullkjole i fargen fuschia. Deilig ullgenser i fargen lys grå.


Ubehandlet ull, med det lille ekstra, i skjønn kvalitet.

Vi gleder oss!

Hilsen Anna

onsdag 8. september 2010

Lune babyklær

Luften blir kaldere, og behovet for varme klær har begynt å melde seg. I dag viser jeg frem en nydelig omslagsgenser i økologisk ull til baby. Den kneppes igjen i siden med perlemors knapper. Veldig praktisk med sideknepping til de minste! Genseren leveres i fargene grønn, lilla og grå, og finnes i str. 56-92. Den kommer fra svetisiske Selana, og du finner den i nettbutikken her!


Viktig å holde babyen varm på brystet og overkroppen!

I samme ull serie har vi luer, votter og varme pledd i fargene grønn, lilla og grå. Til de aller minste har vi også strikketøfler. Om kort tid ventes inn nye, deilige leggings og selebukser i fargen lys grå - alt i den beste ull kvalitet fra Selana.


Høsthilsen
fra Anna

mandag 6. september 2010

Livets lære

Minstemann i huset har begynt i ny barnehage - verdens fineste barnehage! Den er akkurat passe stor med et fantastisk fint uteområde, og det viktigste av alt - et flott personale som virkelig er tilstede for barna. Jeg er så glad for at vi har fått plass nettopp der!

Ved oppstart fikk vi, som seg hør og bør, en årsplan. Denne årsplanen er helt annerledes en alle andre årsplaner jeg tidligere har mottatt. Den er laget som en kalender med massevis av tekst og bilder av barna og personalet i barnehagen. I tillegg inneholder den all den informasjon som en årsplan bruker å gjøre - pluss litt til. Første gang jeg har pløyet gjennom et slikt dokument fra perm til perm...

I heftet fant jeg dette vakre diktet som kanskje sier mer enn hva mange og lange fagord kan gjøre?

Livets lære

Barn som er vant til spydigheter lærer å bli usikre
Barn som er vant til kritikk lærer seg å fordømme
Barn som er vant til mistillit lærer å fare med fusk
Barn som er fant til motvilje lærer seg å hate
Barn som er vant til hengivenhet lærer å bli glad i andre
Barn som er vant til oppmuntring lærer å vise tillit
Barn som er vant til oppriktighet lærer å skjelne sannhet fra løgn
Barn som er vant til ros lærer å påskjønne andre
Barn som er vant til hjelpsomhet lærer å vise omtanke
Barn som er vant til lesning lærer seg å vise forståelse
Barn som er vant til lykke vil finne kjærlighet
og skjønnhet.

♥♥♥
Diktet er skrevet av Ronald Russel

Ha en fin dag!

Anna

lørdag 4. september 2010

Grønn dag på Folkemuseet på Bygdøy

Folkemuseet ønsker velkommen til GRØNN DAG søndag 5. september. Bondens Marked vil selge økologiske produkter, Kolonihagen Cafè serverer økologisk mat, Christel Alsos holder konsert, museets sauer klippes og ulla bearbeides. Det blir hesteridning, folkedans, gudstjeneste i Gol Stavkirke og omvisninger på Bygdø Kongsgård med mere. Et variert program med andre ord, og meterologene har spådd pent vær. Alt burde ligge til rette for en strålende søndagsutflukt til Bygdøy, for hele familien, om du skulle være i Oslo området...


Vi blir å treffe på Bondens Marked denne dagen hvor vi skal selge vår økologiske solbærsaft! Det har blitt mange festivaler, markeds- og utsalgsdager på oss i det siste - både med økologisk saft og økologiske barneklær. I dag har vi deltatt på Bondens Marked i Fredrikstad, og i morgen er det Bygdøy som står for tur. Veldig trivelig å bli kjent med andre aktører, og ikke minst å treffe hyggelige og fornøyde kunder!

Håper vi sees!

Hilsen Anna

fredag 3. september 2010

Små føtter trenger også gode sko

Det er høst, og tid for å finne frem tøflene igjen. Vi har skjønne, små innesko fra danske Petit by Sofie Schnoor.


Myke, rosa prinsesse sko. De fleste småpiker vil like disse!



Klassisk, brun tøffel som sitter godt på foten.



...finnes også i grått. En moteriktig farge for kommende vinter hvor vi kommer til å se mye grått, blått og lilla.

Skoene leveres i skinn, og med sklisikker gummisåle. Størrelse 20-28. Førpris kr. 499,- Kampanjepris kr. 375,-. Du finner skoene her!

Viktig å holde små føtter varme!

Høsthilsen fra Anna

onsdag 1. september 2010

Giveaway - spa produkter med pasjonsfrukt

Vi har trukket to heldige vinnere av vår "give away" for august måned. Denne gangen er det herlige spa produkter fra den økologiske serien til Dr. Kadir Exclusive Organic Care vi har gleden av å dele ut.


Pasjonsfrukt og blomst

Du kan lese mer om kroppspleieproduktene til Dr. Kadir Exclusive Organic Care her og her!

Vinner # 1:
Lena fra bloggen "Bo med barn" vant en en deilig skrubbekrem med pasjonsfrukt til en verdi av kr. 395,-.

Vinner # 2:
Carina fra bloggen "Carina og gutta" vant et mykgjørende body butter med pasjonsfrukt og roseduft til en verdi av kr. 425,-.

GRATULERER til Lena og Carina! Håper dere blir like fornøyde med produktene som vi er! Dere vil motta en mail fra oss i løpet av kort tid.

Takk til alle som ble med! Det blir snart nye muligheter til å vinne spennende produkter fra vår nettbutikk. Hver måned kjører vi i gang en giveaway med aktuelle varer som vi ønsker litt ekstra fokus på. Følg med, neste gang er det kanskje du som er den heldige vinneren!

Hilsen Anna